مقالات بایگانی اسناد

نگهداری اسناد در ایران

نگهداری اسناد در ایران

نگهداری اسناد در ایران

نگهداری اسناد در ایران به مدت طولانی متداول بوده است، همانطور که در برخی از موارد تورات از وجود خزانه پادشاه ایران، که در آن اسناد نگهداری می شود، ذکر شده است. در کتاب عزرا، از زبان یهودیان، به داریوش گفته می شود: “اگر پادشاه به پادشاهی بابل خوشحال باشد، یا این که یا نه، فرمان پادشاه کورش صادر شد.” و همچنین در همان کتاب می نویسد: “سپس پادشاه داریوش دستور داد تا کتابخانه بابل را پیدا کند، جایی که گنجینه ها در آن منطقه بود، در کاخ امام، در استان مادی، یک اسکرول پیدا شد و یک یادداشت در بر روی این موضوع نوشته شده است. ”

درباره عملکرد بایگانی ریلی  بیشتر بدانید.

نگهداری اسناد در ایران در زمان پادشاهی هخامنشی

و اسناد دولتی در کتابخانه بابل و خزانه داری قصر احمتی همدان کنونی، در حالت دیوانه و احتمالا در جای دیگر قرار داشتند و کشف دو مخزن اسناد اداری و مالی در تخت جمشید، که حاوی حدود سی هزار، از جمله 750 گل جدول است طاقچه، آن را تایید این دیدگاه. کتزی، که هفده سال با هری پاتر هارمونی داریوش دوم سپری کرد، در مقاله خود در مورد “دیفتری کتاب مقدس” که دارای اسناد رسمی و رسمی بود، نوشت و در مورد این دفاتر “مطابق با قانون” در طی دوره پارتستان، دستورات مرکزی به استان ها فرستاده شد و استان ها گزارش های کتبی به مرکز ارسال کردند، که احتمالا به طور مرکزی توسط جایی نوشته شده بود. آرشیو سلطنتی اشکانی با دو هزار و پانصد اسناد در کاوشهای 1946-1950. باستان شناس روسی که توسط میسون تاسیس شد، در شهر نیسا، واقع در 18 کیلومتری شمال غربی اشغربی، کشف شد و این دیدگاه را تأیید کرد. کتیبه ها و قرص های این آرشیو، که اغلب درمورد حساب ها و اسناد خرید و سفارشات معاملات شاهان اشکانی نوشته شده است، با یک حزب خاص نوشته شده است.

درباره تفاوت کمد بایگانی و کمد بایگانی ریلی شرکت اوژن  بیشتر بدانید.

نگهداری اسناد در ایران در زمان ساسانیان

همچنان اسناد سیاسی، اقتصادی و اداری خود را حفظ کرده اند، زیرا آرشیو کوه مغ، که حاوی نامه های سیاسی، گزارش ها، اسناد قضایی، اسناد مالیاتی و نامه های اداری است، در سگدیان کشف شده و از نظر باستان شناسی، پادشاهی ساسانی است. پادشاهان ساسانی شاهان سلطنتی و گزارش های مهم کشور خود را در قالب مجموعه های سالنامه و کتاب سال ثبت نام کرده و آنها را نگه داشته اند تا آنها را حفظ کنند.

همچنین مقاله تاریخچه آرشیو  را مطالعه کنید.

پس از گسترش اسلام در ایران، هدایت وزیران و وزیران اسناد ایران در مکان «خزانه داری» نگهداری شد. برای مثال، در دوران غزنویدها، اسناد در مکان «خزانه داری حجاب» نگهداری شدند. غزنویان اسناد خود را در سفر خود حمل کردند. این نکته برای سلجوقی ها، خوارزمیدشاهدی ها و سلسله های ایرانی در ایران، عراق و گرگان نیز صادق است.

درباره تفاوت قفسه کتابخانه و قفسه کتابخانه ریلی شرکت اوژن  بیشتر بدانید.

 

نگهداری اسناد در ایران در زمان دوره ایلخان

چندین مرکز برای نگهداری اسناد و مدارک وجود داشت و از هر فرمان به معنای واقعی کلمه گرفته شد، در دفتر خاصی نوشته شده بود، دفاتر خزانه داری را نگه داشته و در طول دوره جالاییران دفاتر و مدارک آنها یکی از نهاد های مهم دادگاه بزرگ. او توسط یک کارمند اداری و چندین وزیر و صندلی اداره می شد. در دوره صفوی، یک کپی از تمام ارقام مربوط به امور مالی، احکام، نامه ها و اسناد در دفاتر ویژه ثبت شد. دفتر این ادارات، که نام دادگاه عالی دیوان عالی کشور بود، ظاهرا چهلستون بود. در طول دوره نصیرالدین شاه، توسعه سیستم اداری کشور و استقرار سفرا به سایر کشورها، وظایف وزارت امور خارجه گسترش یافت و بایگانی های مالی و اداری جدا شد. در 1317 هجری شمسی وزارت امور خارجه، بایگانی اثر خود را از آرشیو کشورهای اروپایی، بایگانی خود را تنظیم کرده است. اما سفارتخانه های ایران بایگانی خاصی در کشورهای اروپایی نداشتند. بنابراین، هنگامی که سفیر جایگزین شد یا ماموریتش در سفارت به پایان رسید، او اسناد خود را به دست آورد و وزارت امور خارجه را برای تهیه اسناد مورد نیاز سفیر بعدی آماده کرد.

درباره کمد کشویی بایگانی  شرکت اوژن  بیشتر بدانید.

پس از ایجاد حکومت قانون اساسی، امور کشور در بین چندین وزارتخانه تقسیم شد و هر وزارتخانه اسناد خود را حفظ کرد. در سال 1348، دولت قانونگذاری، یک مرکز ملی بایگانی و اسناد ملی آرشیو ملی و مجلس سنا را تأسیس کرد تا مجلس و سنا را تأیید کند تا همه اسناد اداری، اقتصادی و فرهنگی کشور در یک مکان متمرکز شوند و مانع از از پراکنده شدن آنها و از بین بردن آنها.

اوژن ، کیمیاگر فضا در دنیای بایگانی اسناد و انبار کالا

منبع: www.ozhanco.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *